Verkoopstyling of vastgoedstyling stelt zich ten doel te koop staande huizen dusdanig professioneel te restylen dat deze met een relatief laag budget zo snel mogelijk kunnen worden verkocht tegen de best mogelijke prijs. Verkoopstyling is ook wel bekend onder vastgoedstyling.

Een verkoopstylist is iemand die beroepsmatig te koop staande woningen op professionele wijze verkoopklaar maakt. Particuliere huizenverkopers zijn vaak emotioneel betrokken bij de inrichting van hun huis. Het merendeel van de potentiële kopers weet niet door de inrichting van de huidige bewoners van een koopwoning ‘heen’ te kijken en haakt daardoor af. Dit heeft tot gevolg dat koopwoningen onnodig langer te koop staan.

Waar men vroeger naar een makelaarskantoor ging om het woningaanbod te bekijken, begint de zoektocht tegenwoordig op internet. Daarom is een goed gepresenteerde woning op een snel medium als internet van groot belang voor de beste eerste indruk. Verkoopstylisten zorgen ervoor dat te koop staande woningen worden gedepersonaliseerd/geneutraliseerd en voor een zo breed mogelijk publiek aantrekkelijk worden gemaakt. Zij doen dit door letterlijk de handen uit de mouwen te steken en een huis in een paar uur tijd verkoopklaar te maken ofwel te restylen. Het ‘restylen’ van een huis heeft dus niets te maken met woontrends of met binnenhuisarchitectuur, maar puur met het herstructureren van de inrichting van een huis. Verkoopstyling betreft in tegenstelling tot binnenhuisarchitectuur, een tijdelijke dienst. Een te koop staande woning wordt op tijdelijke basis met minimale middelen zo goed mogelijk gepresenteerd teneinde de verkoop van de woning te bevorderen.

Verkoopstylisten hebben als taak te koop staande woningen dusdanig professioneel te restylen dat deze met een relatief laag budget worden geneutraliseerd en voor een zo breed mogelijk publiek aantrekkelijk worden gemaakt.

Steeds meer makelaars upgraden zichzelf met behulp van verkoopstyling.

Stylingmenu doet voor o.a. Vlaming Makelaardij en Majoor Makelaars de verkoopstyling voor diverse uiteenlopende woningen.